Home > Corona > Nieuws en maatregelen

Nieuws en maatregelen

Op deze pagina vindt u onze maatregelen en nieuws omtrent COVID-19 (corona)

Indien u van ons een afspraak heeft gekregen, dan gelden de volgende (aangescherpte) regels:

 • Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit zo spoedig mogelijk door via de mail.
 • Indien er in de voorgaande 14 dagen contact is geweest met een COVID-19 besmet persoon dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit zo spoedig mogelijk door via de mail.
 • De praktijk mag pas 5 minuten voor de afgesproken tijd betreden worden. Indien men veel te vroeg arriveert, verzoeken wij u buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto. Graag ook buiten de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren.
 • Alleen degene met de afspraak mag de praktijk betreden. Begeleider(s), familieleden en/of anderen mogen niet mee naar binnen.
 • Kom met lege handen naar de praktijk. Laat mobiel en tas thuis of in de auto. Doe de beugel in en laat het beugelbakje thuis.
 • Er is geen mogelijkheid om iets in de hand te houden of neer te leggen tijdens het bezoek aan de praktijk.
 • Bij binnenkomst onmiddellijk de handen desinfecteren en niets meer aanraken, tenzij dit wordt aangegeven door een van de medewerkers.
 • Het is momenteel niet mogelijk om de tanden te poetsen in de praktijk, graag thuis al grondig de tanden poetsen.
 • Het patiëntentoilet is afgesloten, graag uw begrip hiervoor.

Bij binnenkomst in de praktijk:

 • Na binnenkomst: METEEN je handen desinfecteren.
 • Raak na het desinfecteren niets meer aan, tenzij dit wordt aangegeven door een van de medewerkers.
 • Neem plaats in de wachtruimte. Je wordt opgehaald.
 • Na de behandeling kan je meteen het pand verlaten. Je krijgt een afspraak per mail thuisgestuurd. Mocht de afspraak niet uitkomen dan kunt u dit telefonisch of per mail verplaatsen. 

 

Extra maatregelen in de praktijk voor de patiënt:

Bericht 16 maart 2020

 

 1. Houd minimaal 1.5 meter afstand              
 2. Heeft u de afgelopen 14 dagen of momenteel GEEN last van de volgende symptomen:
 3. Behoort u niet tot de risicogroepen qua leeftijd, long/hartproblemen, diabetes etc. dan pas kunnen wij u helpen tijdens de spoed.  Wij verzoeken vriendelijk verzorgers/ouders in de risicogroepen niet naar de praktijk te komen.
 4. Indien mogelijk, laat dan alleen de patiënt naar binnen en blijf zelf buiten wachten.
 5. De poetshoek in de wachtruimte mag tijdelijk niet gebruikt worden.
 6. U kunt zich pas  maximaal 5 minuten voor uw afspraak bij de balie melden, zodat we zoveel mogelijk een (te) volle wachtkamer kunnen voorkomen. Zou u indien u te vroeg bij ons bent buiten of in de auto willen wachten?
 7. Desinfecteer de handen voordat u geholpen wordt. Er is een desinfectie apparaat voor u ter beschikking gesteld op de balie.                                                                                                        
 8. Voordat de patiënt behandeld wordt, moet hij/zij spoelen met waterstofperoxide en het spoelmiddel dient voorzichtig teruggebracht te worden in het bekertje. Deze moet direct geleegd worden boven het afvoerputje om spatten te voorkomen.

 

Achtergrondinformatie COVID-19

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Wat betekent dit voor uw afpsraak bij Orthodontie Oud-beijerland? 

Zou u het coronavirus kunnen hebben?

Zou u het coronavirus kunnen hebben?

Heeft u 1 of meer van bovenstaande symptomen en heeft u een afspraak bij ons staan? Annuleer uw afspraak bij ons en wij helpen u graag weer zodra u hersteld bent.

Verdeling klachten

Van de besmette mensen heeft ongeveer 80 procent milde tot matig ernstige klachten. Bij 13,8 procent van de besmettingen komen ernstige klachten voor. 6,1 procent heeft zeer ernstige klachten.

Incubatietijd

De incubatietijd is de tijd tussen het moment dat je besmet raakt en het moment dat er klachten opspelen. Deze periode kan twee tot veertien dagen duren, maar gemiddeld is het vijf à zes dagen.

Waarom is het van belang om afstand te houden?

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Druk hier voor de meest gestelde vragen omtrent het coronavirus.

Druk hier voor de link naar www.allesoverhetgebit.nl

Meer informatie over wat een beugel voor jouw gebit kan doen?
Maak direct een afspraak
© 2020 Orthodontie Oud-Beijerland