Home > Beugels

Waarom een beugel?

Mooie, rechte tanden en een verzorgd gebit zorgen voor een mooie uitstraling. Maar dat is niet de enige reden om te kiezen voor een orthodontische behandeling. Het is moeilijker de tanden schoon te houden als ze scheef en over elkaar heen staan. Onvoldoende schoonhouden is de belangrijkste oorzaak voor tandbederf, tandvleesziekte en verlies van tanden. Rechte tanden zijn makkelijker schoon te houden. In ernstig verkeerde beten kunnen tanden het tandvlees beschadigen. Bij een diepe beet bijten de ondertanden in het tandvlees aan de achterkant van de boventanden, dat is op den duur heel pijnlijk. Met een beugelbehandeling passen we dan de beet aan.

Een verkeerde stand van de tanden kan de oorzaak zijn van spraakproblemen. Met een beugel kunnen de tanden in een goede positie gezet worden. Ook kan een beugelbehandeling de stand van de kaak veranderen.

Soms is het nodig externe specialisten bij de behandeling te betrekken. Orthodontie Oud-Beijerland werkt nauw samen met kaakchirurgen, tandartsen, parodontologen, implantologen, logopedisten en fysiotherapeuten. Wij vinden het belangrijk te werken met specialisten uit ons netwerk waarvan wij weten dat zij net zulke hoge eisen stellen aan de behandeling als wij.  Zo bereiken we samen het beste resultaat.

Wist u dat u ook zonder verwijzing van uw tandarts terecht kunt bij Orthodontie Oud-Beijerland? Als u ontevreden bent over uw gebit kunt u een afspraak met ons maken om te kijken of een gebitsaanpassing de juiste oplossing is.
 


Behandelmogelijkheden

Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij Orthodontie Oud-Beijerland terecht voor een behandeling, met of zonder doorverwijzing van de tandarts.

Redenen om te kiezen voor een beugel

  • Mooie uistraling
  • Voorkomen van tandbederf
  • Voorkomen van beschadigingen
  • Verandering van de stand van de kaak om bijvoorbeeld spraak te verbeteren.

Orthodontie Oud-Beijerland biedt behandelingen aan zowel kinderen als volwassenen.

Beugels voor kinderenBeugels voor volwassenen

Meer informatie over wat een beugel voor jouw gebit kan doen?
Maak direct een afspraak
© 2024 Orthodontie Oud-Beijerland