Home > Corona nieuws > Praktijk alleen open voor spoed

Ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) kan uw afspraak en/of afspraken tot 6 april 2020 bij ons in de praktijk helaas niet doorgaan. 

Het gehele land en dus ook de gezondheidszorg wordt geteisterd door de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Welke maatregelen kan de orthodontist nemen om verspreiding te voorkomen en het personeel en zichzelf te beschermen? 

Wij hebben als beroepsgroep door de jaren heen in de orthodontistenpraktijk een uitstekend hygiënepeil bereikt. De richtlijn Infectiepreventie die als norm in de orthodontistenpraktijk geldt, voorziet in het veilig behandelen van alle patiënten, waaronder ook de patiënt met hepatitis of HIV. Het tussen de patiënten door reinigen van de handen en onderarmen met handalcohol was daar bijvoorbeeld al een onderdeel van. Het niet schudden van handen hebben wij door het coronavirus tijdelijk aan deze maatregelen moeten toevoegen.

Op zondag 15 maart heeft de KNMT een verregaand advies kenbaar gemaakt om mondzorgpraktijken vanaf maandag 16 maart tot 6 april te sluiten. Op die wijze kan worden bijgedragen aan het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. Het advies is om uitsluitend spoedbehandelingen bij niet-coronapatiënten uit te voeren. Uw orthodontist en zijn team willen te allen tijde de veiligheid van de  patiënten en van elkaar waarborgen, waardoor er is besloten de praktijk tot nadere orde te sluiten tot 6 april.

Indien u een afspraak voor 6 april 2020 bij ons in de praktijk heeft, dan kunt u er vanuit gaan dat uw afspraak niet door kan gaan. Een van de medewerkers van Orthodontie Oud-Beijerland zal telefonisch contact met u opnemen of een nieuwe afspraak per e-mail naar u verzenden. Voor spoedeisende hulp zal de mondzorg bereikbaar blijven. Houdt u onze website https://orthobeijerland.nl/spoed/ goed in de gaten hoe u bij spoed geholpen kunt worden? Vanaf maandag 16 maart zijn we beperkt telefonisch bereikbaar. We zijn wel via de mail te bereiken. 

Wij hopen op uw begrip en helpen u graag verder vanaf 6 april 2020.

Orthodontie Oud-Beijerland

Meer informatie over wat een beugel voor jouw gebit kan doen?
Maak direct een afspraak
© 2020 Orthodontie Oud-Beijerland